باستناد نامه شماره 59882 اتاق اصناف مرکز استان آذربایجانشرقی ؛این دستورالعمل در راستای اجرای بند الف تبصره 18 قوانین بودجه سنواتی برنامه ششم توسعه و در چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی با هدف تحرک بخشی به بازار کار کشور ،حمایت از کارفرمایان و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا و ایجاد اشتغال با ترغیب و تشویق کارفرمایان کارگاه های تولیدی و خدماتی به استفاده از نیروی کار جدید ،تهیه و ابلاغ میشود . طبق ماده 2 این دستورالعمل (کلیه کارفرمایان کارگاهها و موسسات مشمول این دستورالعمل بر اساس آیین نامه اجرائی بند الف تبصره 18 قانون بودجه سنواتی برنامه ششم توسعه در صورت بکارگماری نیروی جدید ، مشمول استفاده از مشوق بیمه ای حداکثر به مدت دو سال خواهند بود) مشوق بیمه ای عبارت است از وجهی معادل حق بیمه سهم کارفرما بعلاوه 3 درصد سهم بیمه بیکاری جمعاً به میزان 23درصد حداقل دستمزد تعیین شده از سوی شورایعالی کار که در چارچوب این دستوالعمل ماهانه از سوی دولت (دستگاه هماهنگ کننده) به حساب کارفرما واریز میشود . طبق ماده 4 این دستورالعمل شرایط برخورداری کارفرما از مشوق بیمه ای به شرح زیر میباشد :
- دارای مجوز فعالیت از مراجع رسمی کشور
- دارای کد بیمه کارگاهی
- ثبت نام در سامانه وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی
طبق ماده 5 تعداد نیروی کار جدید بر اساس نیروی کار مازاد بر بیشترین تعداد بیمه شدگان دو ماه قبل از ثبت نام در کارگاه در زمان ثبت نام در سامانه تعیین میگردد .
طبق ماده 7 این دستورالعمل چنانچه به هر طریقی محرز گردد نیروی کار جدید معرفی شده در کارگاه مشمول مشوق بیمه ای شاغل نبوده ،بلافاصله از لیست مشوق بیمه ای حذف و کارفرمای کارگاه مذکور از مزایای این دستورالعمل محروم می گردد . دستگاه هماهنگ کننده مجاز است کارفرمای مربوطه را تحت پیگرد قانونی قرار داده و ضرر و زیان وارده را از وی مطالبه و وصول نماید .